יש לך רעיון לאפליקציה מהפכנית? רוצה להפוך את המשחק שבראש שלך למציאות? רוצה להנגיש את העסק שלך ליותר לקוחות? אפליקציות הם חלק בלתי נפרד משגרת היומיום שלנו. אינסטגרם, פייסבוק, וואטסאפ, סנפצ׳אט ועוד אלפי אחרים הם רק קצה הקרחון מעולם תוכן בלתי פוסק של אפליקציות משחקים, תוכנות, בריאות, פנאי ועוד. חלקינו הגדול אף נוהגים לנהל את אורח החיים שלנו באמצעות אינספור אפליקציות שונות, החל מאפליקציות לניהול יומן ועד לספירת קלוריות ומעקב צעדים. מדי פעם מגיח בראשינו רעיון, ״חשבתי על אפליקציה גאונית״ אתה אומר לעצמך ולחברים שמסביבך בקול רם אך מהר מאוד מבין כי אין ביכולתך את הידע או הרצון ״להתעסק עם זה״ ופשוט זונח את הרעיון בצד. תנו לנו לעשות קצת סדר בתחום האפליקציות ולהסביר מאיפה מתחילים, לאן ממשיכים ואיך מביאים את הרעיון שלכם לחנות האפליקציות. חשוב לציין כי שלבי העבודה שנציג בהמשך נכונים לצורת העבודה בחברתינו ויכולים להשתנות בין נותני השירות השונים.

 

פיתוח אפליקציה – כל השלבים עד לחנות האפליקציות

בדומה לשאר תחומי הפיתוח, השלב הראשון בכל פרויקט מתחיל בשאילת השאלות הנכונות והסקת מסקנות. למי מיועדת האפליקציה? מי הם המתחרים שלי? האם קיים רעיון דומה? מיהו קהל היעד שלי? מהו הפוטנציאל הרווחי שלי? מה אני מנסה להשיג? תשובה לכל אחת משאלות אלו תעצב את האופן בו נבצע כל אחד מהשלבים הבאים במהלך הפרויקט ותהיה הכרחית לקבלת האפליקציה הטובה ביותר עבורינו.

לאחר שלב הסקת המסקנות, כשבידינו איפיון בסיסי למהות האפליקציה ולתפקידה, נבצע סיעור מוחות בין חברי הצוות והוגי הרעיון כדי שנוכל לשרטט את מסכי האפליקציה. מסכים אלו הם העמודים המרכיבים את האפליקציה שלנו, כל אחד ממסכים אלו מציג חלק קטן מהמוצר הסופי.

לדוגמא, ניקח את אפליקצית וואטסאפ. כולנו יודעים את התשובות לרוב השאלות שנשאלו בשלב האיפיון של אפליקצייה זו (למי היא מיועדת? מי המתחרים? וכו׳), לכן נעבור לשלב יצירת המסכים עבור האפליקציה. המסך הראשון יכיל את רשימת כל אנשי הקשר והקבוצות ובו יוכל המשתמש להתעדכן בהודעות שלא נקראו ושיחות אחרונות שבוצעו. המסך הבא הוא הצ׳אט, מסך זה נראה זהה לחלוטין בין אם מיועד לשיחה עם אדם אחד או קבוצה שלמה. הדרך בה המשתמש יוכל להבדיל בין שיחה פרטית לקבוצה היא ע״י סימון שם איש הקשר על גבי כל הודעה וכמובן שם הקבוצה בחזית המסך. המסך האחרון הוא מסך ההגדרות, בוא יוכל המשתמש לשנות את צליל ההתראה, לגבות את הסטוריית השיחות, שינוי הפרופיל האישי ועוד מספר הגדרות שאופיינו בשלב הראשוני.

לאחר שהסקיצה הראשונית מוכנה, נעבור לצוות העיצוב וחווית המשתמש. אלו ינתחו את מסכי האפליקציה ויתחילו בעיצוב המסכים הנ״ל. במהלך עיצוב האפליקציה, נוודא כי מנהל הפרויקט והלקוח מעודכנים בכל החלטה ורשאים להביע דעה ואף לשנות לחלוטין את כיוון העיצוב במידה ואינם מרוצים מהמוצר.

הגענו לשלב המאתגר, האפליקציה מאופיינת במלואה, העיצוב מוכן, כעת כל שנותר לנו הוא לפתח אותה. נפרט בהמשך על הטכנולוגיות הקיימות בשוק לפיתוח אפליקציות ומה הכיוון שאנו נוטים אליו בחברה אך נאמר בקצרה שההעדפה היא לבחור בגישה שמתאימה לכל מערכות ההפעלה השונות (IOS, Android) ואינה מצריכה משאבים נוספים ומאמץ מיותר כדי להגיע לתוצאה זהה בסופו של יום.

זהו, הגענו ליישורת האחרונה, האפליקציה שלנו מוכנה, אך קיים שלב קריטי ואחרון שבלעדיו לא נוכל להמשיך, שלב הבדיקות. בשלב זה נתקין את האפליקציה שלנו על מספר מכובד של מכשירים שונים בעלי מערכות הפעלה שונות, נתנסה בחווית המשתמש, ננסה ״לשבור״ את האפליקציה ונוודא כי היא חסינה להתעללות מצד משתמשים עתידיים. לבסוף, כשכולנו מרוצים מהתוצאה הסופית, נפרסם את האפליקציה החדשה שלנו בחנות האפליקציות ונחיה באושר ועושר עד עצם היום הזה.

 

איך בונים אפליקציה? באיזו טכנולוגיה משתמשים?

ישנם מספר דרכים שונות לפיתוח אפליקציה בימינו. בחלק זה נדבר על ההיבט הטכני של תהליך הפיתוח ונפרט על מספר גישות שונות בהם ניתן להגיע לתוצאה המבוקשת, נבחן את היתרונות והחסרונות של כל גישה וכמובן, נציין מהי הגישה המועדפת עלינו בחברה ומדוע.

פיתוח אפליקציה יעודית (Native) – אחת הגישות לפיתוח היא הגישה היעודית, בדרך זו נפתח באמצעות שפת התכנות המוכרת לכל מערכת הפעלה בנפרד, עבור מכשירי IOS נשתמש ב Objective-C או Swift ואילו עבור מכשירי Android נשתמש ב Java או Kotlin. מבחינת ביצועים, זוהי הגישה המומלצת ביותר מכיוון שהיא הקרובה ביותר למימוש מקסימלי של חומרת המכשיר. אמנם, ישנם חסרונות משמעותיים לגישה זו. רובו המוחלט של לקוחותינו מעוניין באפליקציה התואמת לכל מערכת הפעלה שקיימת בשוק, לכן, פיתוח בשיטה זו הוא יקר בצורה משמעותית, צוות הפיתוח נאלץ לעבוד עבור כל מערכת הפעלה בנפרד מה שמכפיל את כמות העבודה, משך הפרויקט וכוח האדם הנחוץ למשימה.

פיתוח אפליקציה רב מערכתית מבוססת אינטרנט (Web App) – שיטה זו היא נפוצה מאוד בימינו, בשיטה זו האפליקציה המותקנת על המכשיר מבוססת על תצוגת אינטרנט (web view) ולא ע״י רכיבים המובנים במערכת ההפעלה. האפליקציה עוטפת רכיב אחד ויחיד המדמה דפדפן אינטרנט ובכך מציגה את ה״אתר״ שלכם כאפליקציה יעודית לטלפון. תהליך הפיתוח בשלב זה דומה מאוד לפיתוח אתר אינטרנטי רגיל (מותאם למובייל) אך התהליך מתבצע ע״י כלים מיועדים הנותנים יכולות נוספות לתקשורת עם חומרת המכשיר. דוגמא למערכות מסוג זה הם Ionic ו Onsen UI. החסרונות העיקריים של שיטה זו היא נצילות החומרה של המכשיר הסלולרי, יכולות הטכנולוגיה הנ״ל מוגבלות במספר היבטים אך הם בהחלט פיתרון ראוי לחלק ניכר מלקוחותינו מכיוון שעלות הפיתוח הזולה והמוצר הסופי המוצלח מספקות את הסחורה בצורה טובה מאוד.

פיתוח אפליקציה רב מערכתית יעודית (Native Cross Platform) – שיטה זו היא השיטה הנפוצה ביותר, בדרך זו צוות הפיתוח מבצע את התהליך באמצעות שפה אחת בלבד (Javascript לרוב) ומאחורי הקלעים קיים קומפיילר (מתרגם קוד) שתפקידו להמיר את הקוד הקיים לקוד יעודי ( Objective-C עבור IOS ו Java עבור Android). קיימות מספר מערכות המנצלות את השיטה הזו, הנפוצות ביותר הן React Native ו Native Script. היתרונות בשיטה זו עצומים הן ללקוח והן לצוות הפיתוח, פיתוח האפליקציה נעשה פעם אחת בלבד עבור כל מערכות ההפעלה, משך זמן הפיתוח מתקצר משמעותית והתוצר הסופי זהה לחלוטין עבור כל אחת מהמערכות. כך נוכל לחסוך בכוח אדם, בזמני הפרויקט, והכי חשוב, בעלות הסופית עבור הלקוח.

חשוב לציין כי לא הכל שחור ולבן כשזה מגיע לפיתוח אפליקציות מורכבות יותר (בעיקר עבור משחקים), במקרים אלו נאלץ להשתמש במנועי פיתוח חזקים יותר המיועדים למשימה (Unity או Unreal Engine לדוגמא), פיתוחים אלו הם כמובן ארוכים ויקרים יותר ומצריכים צוות פיתוח גדול משמעותית.

 

 

כמה עולה לפתח אפליקציה?

מחיר פיתוח האפליקציה הוא נגזרת של זמן, כוח אדם, טכנולוגיה ומורכבות הפרויקט. לא ניתן לאמוד במספר אחד את עלות הפיתוח עבור כל אפליקציה אך נוכל לספק הערכה גסה כדי לסבר את האוזן ולדעת לקראת מה אתם נכנסים. עבור אפליקציות בעלות מספר עמודים מועט וכמות פיצ׳רים (מאפיינים) לא גדול עלות הפרוייקט תהיה קטנה משמעותית לעומת פרוייקטים מורכבים המצריכים חודשים ארוכים של פיתוח וצוות גדול במיוחד להשלמת המשימה.

בטבלה הבאה ריכזנו עבורכם עלות מוערכת של פרויקט לפיתוח אפליקציה. חשוב לציין כי עבור כל פרויקט תינתן הצעת מחיר מדוייקת המתבססת על איפיון המוצר הראשוני והערכות החברה.

סוג האפליקציה עלות מוערכת
אפליקציה קטנה (1-3 עמודים) בעלת יכולות בסיסיות 5,000 – 3,000 ש״ח
אפליקציה מורחבת (7-10 עמודים) בעלת יכולות מורכבות 20,000 – 10,000 ש״ח
אפליקצית חנות אינטרנטית ( e – commerce ) עם מערכת לניהול מוצרים ומלאי 30,000 – 15,000 ש״ח
אפליקציה מורכבת במיוחד (משחקים למיניהם או רעיונות שאפתניים בעלי זמן פיתוח ארוך) הצעת מחיר מותאמת אישית לפי צרכי הלקוח

 

לסיכום

פיתוח אפליקציות היא משימה מורכבת ומאתגרת כאחד. אנו בחברת Site Me Up מתמחים בפיתוח אפליקציות ונשמח לעבוד ביחד איתכם להפוך את הרעיון שלכם למציאות.

לתיאום פגישת ייעוץ ללא עלות ולקבלת הצעת מחיר, מלאו את הטופס בתחתית העמוד ואחד מנציגנו יחזור אליכם בשעות הקרובות.